Hívható: 9:00-18:00 minden hétköznap
+36 76 488 879
premium-csoport-logo-small 0
Rólunk
Blog
Kapcsolat
Márkák

Regisztráció
Hívható: 9:00-18:00 minden hétköznap
+36 76 488 879
Nívós
prémium laptopok keyboard_arrow_down
Felsőkategóriás
prémium laptopok keyboard_arrow_down
Fullextrás
prémium laptopok keyboard_arrow_down

Lenovo

A világ első számú számítógép gyártója a Lenovo Group Limited. Darabszámok tekintetében 2012-ben lekörözte a korábbi világelső Hewlett-Packardot.

Pekingben, egy 11 tervezőmérnökből álló csoport alapította meg a vállalatot 1984-ben. A cég vezetője Liu Chuanzhi volt. Hongkong székhellyel a Lenovo 1988-ban lépett be a tőzsdére, 2005-ben pedig megvásárolta az IBM PC divízióját. Központjaik Peking, Szingapúr, valamint az Észak-Karolina államban lévő Morrisville. Ebben az időben már az ázsiai piac negyedét birtokolta, elsősorban annak köszönhetően, hogy számítógépjeit kedvező árakon tette elérhetővé Kínában a Lenovo fémjelzésű márkaboltokban.

2005. március 9-én az Amerikában Befektető Külföldi Cégekkel Foglalkozó Bizottság bejelentést tett, miszerint felülvizsgálta és jóváhagyja azt az ügyletet, melynek utolsó lépéseként 2005. május 3-án a Lenovo a ThinkVision, a ThinkPad, ThinkVantage, ThinkCentre, Aptiva és a NetVista termékcsaládokkal bővült.

A Lenovo elnevezés a Le, mint Legend és Novo, mint új szavak összevonásából született meg. Az asztali számítógépek és laptopok mellett a Lenovo profiljába beletartozik a képleolvasók, kézi számítógépek és mobil készülékek értékesítése is.

Megnézem a prémium laptopokat a(z) Lenovo-től/-tól navigate_next

Regisztráció

Már regisztráltál?

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat? Ide kattintva kérhetsz újat.

Elfelejtetted a jelszavadat?

Kérlek, add meg az email címedet, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.

Top