Hívható: 9:00-18:00 minden hétköznap
+36 76 488 879
premium-csoport-logo-small 0
Rólunk
Blog
Kapcsolat
Márkák

Regisztráció
Hívható: 9:00-18:00 minden hétköznap
+36 76 488 879
Nívós
prémium laptopok keyboard_arrow_down
Felsőkategóriás
prémium laptopok keyboard_arrow_down
Fullextrás
prémium laptopok keyboard_arrow_down

HP

A Hewlett-Packard Company, azaz a HP napjainkban a világon a legnagyobb IT-vállalat. Világszerte ismertté nyomtatói és PC-i tették. Palo Alto a cég központja, ugyanakkor nyomtatási, számítógépes és fényképészeti termékeivel, valamint az ezekhez kapcsolódó szoftverekkel és szolgáltatásokkal a világon mindenütt jelen van .

Egykor a nagyvállalatok, a gyárak és az egészségügyi piac voltak a HP célközönsége, jelenleg azonban elsősorban háztartási elektronikai eszközöket forgalmaz, fényképezőgépeket, nyomtatókazettákat, melyeket bármelyik bevásárlóközpontban megtalálunk.

A cég alapítói Bill Hewlett és Dave Packard voltak, akik 1934-ben végeztek a Stanford University villamosmérnöki karán. Vállalkozásukat egy garázsban hozták létre Palo Altóban a nagy gazdasági világválság alatt, mikor még posztgraduális képzésben vettek részt. A cég hivatalos alapítására 1939. január 1-jén került sor, 538 dollár befektetéssel.

A HP 2006-ban 91,7 milliárd dolláros forgalmat bonyolított, ezzel az IBM-et is megelőzte, melynek forgalma 91,4 milliárd dollár volt. Forgalom szempontjából a technológiai vállalatok közül az első helyre került. A Gartner és IDC piackutató cégek 2006. októberi jelentése szerint az első helyet mondhatja magáénak a PC-gyártásban is, megelőzve ezzel a Dellt.

A HP az elmúlt években hálózati hardverek, nyomtatók, számítástechnikai eszközök gyártását, szoftverek tervezését, az adattárolás fejlesztését és a szolgáltatások nyújtását helyezte a középpontba.

Megnézem a prémium laptopokat a(z) HP-től/-tól navigate_next

Regisztráció

Már regisztráltál?

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat? Ide kattintva kérhetsz újat.

Elfelejtetted a jelszavadat?

Kérlek, add meg az email címedet, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.

Top