Hívható: 9:00-18:00 minden hétköznap
+36 76 488 879
premium-csoport-logo-small 0
Rólunk
Blog
Kapcsolat
Márkák

Regisztráció
Hívható: 9:00-18:00 minden hétköznap
+36 76 488 879
Nívós
prémium laptopok keyboard_arrow_down
Felsőkategóriás
prémium laptopok keyboard_arrow_down
Fullextrás
prémium laptopok keyboard_arrow_down

Dell

A Dell Incorporated számítógépes hardvertervező és -gyártó vállalat, melynek székhelye az Egyesült Államokban, Texas-ban, Round Rock városában található. A NASDAQ-ban jegyzett nyílt jegyzésű részvénytársaság, melynek jelmondata: “Get more out of now”, azaz “Hozzuk ki a legtöbbet a mából.” A Dell 1984-ben, mint számítógépekkel foglalkozó korlátolt felelősségű társaság jött létre.

A cég meghatározó alakjai Michael Dell elnök és Kevin Rollins igazgató (2007-től kezdve már csak Michael Dell). A világon kb. 55.000 alkalmazottja van a vállalatnak, melynek bevétele 2004-ben elérte a 49,2 milliárd dollárt. A Dell profiljába beletartoznak a számítástechnikai hardverek, laptopok, asztali számítógépek, szerverek, perifériák, valamint az adattároló- és hordozható audioeszközök, szoftverek (otthoni és vállalati verziók), PDA-k.

1985-ben jelent meg a Dell első saját tervezésű számítógépe, a Turbo PC, melyben egy Intel 8088 kompatibilis processzor volt található, és 8 MHz-en futott. Országos informatikai magazinokban hirdették, így termékei közvetítő nélkül jutottak el a vásárlókhoz. A megrendeléseket a vevők igényeinek megfelelő különböző kiegészítőkkel is vállalták.

A PC’s Limited olcsóbban kínálta termékeit, mint a kiskereskedelmi vállalkozások, a vevőknek pedig kényelmesebb is volt megrendelést leadni különböző igényeikkel, mint saját kezűleg összeállítani otthon egy számítógépet. Ezt az üzleti modellt nem a PC’s Limited használta először, de kétségkívül ő tudta sikerre vinni.

Megnézem a prémium laptopokat a(z) Dell-től/-tól navigate_next

Regisztráció

Már regisztráltál?

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat? Ide kattintva kérhetsz újat.

Elfelejtetted a jelszavadat?

Kérlek, add meg az email címedet, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.

Top