Hívható: 9:00-18:00 minden hétköznap
+36 76 488 879
premium-csoport-logo-small 0
Rólunk
Blog
Kapcsolat
Márkák

Regisztráció
Hívható: 9:00-18:00 minden hétköznap
+36 76 488 879
Nívós
prémium laptopok keyboard_arrow_down
Felsőkategóriás
prémium laptopok keyboard_arrow_down
Fullextrás
prémium laptopok keyboard_arrow_down
Főoldal / Blog / Érdemes-e egy laptopot 2020-ban offline vásárolni?

Érdemes-e egy laptopot 2020-ban offline vásárolni?

Laptop vásárlás előtt érdemes megfontolni, hogy webáruházban vagy a hagyományos módon, offline vásárolsz magadnak gépet.

Érdemes-e egy laptopot 2020-ban offline vásárolni?

Természetesen mindkét változatnak megvannak a maga előnyei, illetve hátrányai, amiket érdemes figyelembe venni.

 

Online vagy offline vegyek laptopot?

Prémium online webáruház révén természetesen az előbbit kellene teljes vállszélességgel promotálnom, azonban - mint azt már megszokhattad - én sokkal inkább a hiteles, nem részrehajló segítő szándékban hiszek.

Épp ezért a cikkemben kendőzetlen őszinteséggel írok az online vásárlás hátrányairól is.

 

Notebook vásárlás a hagyományos módon

Röviden és tömören az offline vásárlásról

A statisztikák szerint leginkább az idősebb korosztály szeret a hagyományos értelemben vásárolni. Ennek oka teljesen logikus, hiszen több évtizedig így vásároltak, így ők teljesen ebben a világban szocializálódtak. A másik, talán kevésbé prózaibb ok, hogy szeretik megnézni, bekapcsolni, kipróbálni a gépeket, mielőtt megvásárolnák azokat. 

Természetesen ezzel semmi probléma nincs, sőt! Leginkább tudatosságra, megfontoltságra utal, amelyek nagyon is pozitív emberi tulajdonságok.

De megéri-e hagyományos boltban megvenni a gépet?

Tulajdonképpen a fent említett két pont a legerősebb indok, amiért az ember inkább ezt a vásárlási módot választja.

Hiszen az informatikai szaküzletben vagy egy műszaki áruházban egyszerűen odasétálhatsz és kipróbálhatod a gépeket (már amelyiket), valamint ha valami nem világos, máris megkérdezheted az eladót (már ha találsz olyat, aki ért is hozzá).

Tehát egy igazi, valósidejű, “real time-élményben” lesz részed.

Miután pedig kiválasztottad a számodra szimpatikus laptopot, odamész a pulthoz, és kifizeted. Nem kell előreutalnod, nem kell használnod a bankkártyádat sem, hiszen akár egyszerűen, készpénzzel is fizethetsz.

Ezután pedig - a nagyobb áruházak esetén az információs pultnál, míg a szaküzletekben ott, helyben - érvényesítik a garanciális papírokat. Minden ott, és akkor történik, elviekben kontroll alatt tarthatsz mindent, és ráhatásod lehet a dolgokra. Elviekben!

Ez kétségkívül egy igencsak nagy vonzerő, azonban mindennek megvannak a maga hátrányai is.

A hátrányok

Az első hátrány máris az ezzel járó kényelmetlenség: be kell ülnöd a kocsiba, vagy adott esetben fel kell ülnöd a buszra (BKV-ra), ezzel pedig nem kevés idő és energia megy el. 

Előzőleg persze érdemes tájékozódni a nyitvatartási időről is, ugyanis könnyen megeshet, hogy két perccel a záróra után érsz oda, így másnap kell visszamenned.

A másik kellemetlenség általában a szaküzletben érhet: a laptop vásárlása során ugyanis, “mezei felhasználóként” sokszor magát a kérdést is nehéz megfogalmazni. 

Ha pedig ehhez egy arrogánsabb eladó is társul, akinek felsőbbrendűségi komplexusa van, máris teljesen összezavarodhatsz. Ezzel pedig kezdetét veszi egy lavina, aminek az a vége, hogy egy rossz tanulónak érzed magad, akit épp a táblához hívtak felelni.

Ez persze direkt egy sarkított példa, hiszen rengeteg remek, készséges szakember van a piacon, azonban nem egy vásárlónk panaszkodott már a modortalan eladókkal kapcsolatban.

Végül a legutolsó dolog maga az ár. Az ár ugyanis sok magasabb, mint egy online áruház árfekvése. 

Ez pedig természetes is, hiszen ha belegondolsz, a bolt tulajdonosának fizetnie kell a fenntartási költséget, az alkalmazottakat és a velük járó plusz terheket, adókat. 

Érdekesség: ahhoz, hogy egy konszolidált 250 ezer forintos munkabért fizessen a munkáltató az alkalmazottnak, körülbelül 446 ezer forintjába kerül. Ennyi ugyanis az SZJA, a nyugdíj-és egészségbiztosítási járulék, a szocho, valamint az egyéb járulékok összege.

Az offline vásárlás előnyei összegezve

 • fizikailag is megérintheted, kipróbálhatod a gépeket

 • azonnal kérdezni tudsz egy hús-vér eladótól

 • készpénzes fizetésre is lehetőséged van

 • mindent látsz, intézel – egyszóval (elviekben) kontroll alatt tartasz

Hátrányai összegezve

 • kényelmetlen

 • sokszor az eladótól függ, hogy szakszerűen tud-e válaszolni

 • sokszor drágább, mintha online vásárolnád meg a készüléket

 

Laptop vásárlás online, webáruházból

Az online rendelésről dióhéjban

A közhiedelemmel ellentétben ma már hazánkban is rengetegen vásárolnak a neten. We Are Social 2018-as adatait végigböngészve érdekes dolgokra bukkanhatunk.

A magyar lakosság (9,71 millió ember) közül 7,67 millióan használják aktívan a világhálót, ebből 6,35 millióan mobilról is rendszeresen, és mintegy 4,9 millióan vásárolnak online.

És hogy mit jelent mindez?

Azt, hogy egyre inkább megbízunk az online webshopokban. 

A tendencia évről évre egyre inkább növekszik, hiszen 2017-ben mintegy 300.000-el kevesebb, 4,6 millió ember vásárolt a netről. A prognózisok alapján várhatóan a 2020-as évek után már a magyar lakosságon belül is többen lesznek azok, akik online vásárolják meg a termékeiket, mint offline.

Egy webshop élete 2020-ban

2020 mindenki számára egy igencsak speciális év volt, ha lehet ezt mondani. A járvány miatt ugyan ugrásszerűen megnőtt az online webáruházak forgalma, azonban annak lecsengésével a fizikai boltokba is visszatért az élet.

Talán épp emiatt mi is úgy láttuk, hogy a magyar emberek is egyre inkább nyitottabbak lettek az online vásárlás tekintetében. Mivel a karantén alatt sok esetben rá voltak kényszerülve arra, hogy otthonról, a netről rendeljenek, rájöttek hogy ez nem az ördögtől való és ha egy biztonságos webshopról rendelnek, akkor semmilyen hátrány nem érheti őket. 

Egy webshopból egyszerű rendelni, de néha bizony félelmetes

Ahogyan az offline változatnál a Jolly Joker a tapinthatóság, kipróbálhatóság, úgy ebben az esetben a kényelem és a megbízhatóság az, ami igazán mérvadó.

És miről állapítható meg, hogy egy webshop biztonságos-e? Többek között a garanciákról, a dizájnról és a véleményekről. (Ha szeretnél erről részletesebben is olvasni, ajánljuk az erről szóló nagyon részletes cikkünket.)

Hiszen nem kell autóba ülni vagy emberekkel találkozni. Elég, ha felmész egy weboldalra, és végigböngészed a kínálatot. 

Szerencsére a manapság népszerű unboxing vagy teszt videókkal remekül lehet ellensúlyozni azt, hogy nincs fizikailag ott és nem próbálod ki. Ezekben a videókban ugyanis (leginkább) szakemberek bontják ki a gépeket, majd részletesen megvizsgálják, és összehasonlítják más laptopokkal.

A másik előny az, hogy nincs nyitvatartási idő: ha éppen kedden, hajnali 3-kor szeretnél egy laptopot vásárolni, egyszerűen belépsz a webshopba, és megrendeled.

Itt pedig ugye a legneuralgikusabb ponthoz, a fizetéshez érkeztünk. Sok helyen ugyanis bankkártyával vagy előreutalással kell fizetni, amelyet sokan nem szívesen tesznek meg. 

Azonban, például a BARIONNAK köszönhetően ezt már kényelmesen és biztonságosan megteheted. Sok esetben semmivel sem veszélyesebb online, egy megbízható oldalon fizetni, mint adott esetben bankkártyával, egy hipermarketben. 

Ráadásul a legtöbb áruház esetében lehetőséged van arra is, hogy - némi felár ellenében - készpénzben utánvéttel is átvehesd a csomagodat.

Ezután házhoz, munkahelyre, csomagautomatába vagy bizonyos esetekben a legközelebbi postára is kérheted a kiszállítást. Ilyen esetekben érdemes először kibontani a csomagot és ellenőrizni, hogy nem történt-e sérülés a szállítás során. Ha pedig valami probléma lenne, élhetsz a 14 napos elállási jogoddal.

A dokumentumokat nem papíron, hanem e-mailben küldik ki, így bármikor visszakeresheted őket - nem fog előfordulni, hogy valahol elkeveredik.

Az online vásárlás legnagyobb hátránya, hogy nem tudod kipróbálni a gépet, illetve nem kérdezhetsz egyből az eladótól. (A YouTube-on illetve a neten, a termékleírások és specifikációk között kutatva azonban sok értékes információra lehet bukkanni. Feltéve, hogy megtalálod a hiteles forrást smiley)

A másik, hogy nem kapod egyből kézhez a laptopot, és jellemzően 2-3 munkanapot is várnod kell rá.

Tehát az előnyök:

 • kényelem

 • házhozszállítás

 • bankkártyával is lehet fizetni

 • kedvezményesebb

 

És a hátrányok

 • nem próbálhatod ki a gépet, csak ha ezért külön bemész egy üzletbe

 • vannak olyan shopok, ahol csak kártyával lehet fizetni

 • a házhozszállítás során előfordulhatnak balesetek​

 

Hasonlítsuk össze a két vásárlási módot!

A helyi közösség ereje

Sokan azért szeretnek a saját városukon belül vásárolni, mert támogatni szeretnék a kiskereskedőket. Ráadásul ennek is megvan a varázsa, hiszen könnyen lehet, hogy olyan kapcsolat alakul ki az eladó és a vevő között, hogy a vásárló később is visszatér - és a barátainak is ezt ajánlja.

Az ember pedig kétségkívül szociális lény: egyszerűen szüksége van arra, hogy kommunikáljon másokkal és közösségbe menjen. Ezeket az élményeket kétségkívül egy online közösségben nem lehet megkapni 

Az online közösség pozitívumai

Úgy általánosságban véve a neten az emberek sokkal inkább fel merik vállalni a véleményüket (talán néha túlságosan is).

Azonban az mindenképp pozitívum, hogy olyan kérdéseket is meg mernek fogalmazni, amiket adott esetben egy szakértőtől nem biztos, hogy meg merne szemtől szembe kérdezni. Ez némileg pszichológia is, hiszen az ember nem akar butának, laikusnak tűnni.

Egy jó közösségben viszont igazi problémamegoldók vannak. Gondoljunk csak a fórumokra (akár a prohardver fórumára), ahol - ha bedobnak egy adott problémát - szinte órák alatt megoldják a közösség tagjai.

Jó tudni: A közösség szükségét és létjogosultságát mi is látjuk. Épp ezért a Prémium Csoportnál az a nagybetűs MISSZIÓNK, hogy egy hasonló, egymást segítő, meghallgató közösséget építsünk.

Tudatosság

Egyre több offline és online shop esetében merül fel a vásárlók részéről igényként a társadalmi, és a környezetvédelmi felelősségvállalás.

Ilyen lehet például, hogy egy bolt csak fair trade címkékkel ellátott termékeket forgalmaz, vagy csakis újrahasznosítható csomagolásokat használ. Ezt egyébként érdemes megfontolni és promotálni is, mert rengeteg potenciális, szociális érzékeny vásárlót megszólíthatsz ezzel az üzenettel.

Érdekesség: Hogy a vásárlói tudatosságnak mekkora ereje van, jól mutatja egy 2017-ben készült felmérés. A kutatás szerint mindössze egyetlen év alatt összesen 129 milliárd(!) forintnyi bevételtől estek el a cégek egy-egy adott bojkott miatt. 

Nem érdemes tehát “ujjat húzni” a vásárlókkal, hiszen mi, szolgáltatók, belőlük élünk. Épp ezért figyelni kell minden kommentet, igényt, vagy épp véleményt.

Vélemények

Ma már annyi szereplő van a piacon, hogy egyszerűen nem tehetjük meg azt, hogy ne figyeljünk oda minden egyes vásárlónkra.

Épp ezért fontos, hogy a vélemények alapján feljesszük a boltunkat (már amennyiben építő jellegű a kritika).

Ugyanakkor érdemes felületet is biztosítani ahhoz, hogy a vásárlók el tudják mondani a meglátásaikat egy-egy adott termékkel kapcsolatban.

 Ezt leginkább online tudják megtenni: sokszor ezért is van az, hogy még az offline vásárlás előtt is online böngésznek az emberek, mire leszűkítik a lehetséges favoritok számát egy vagy egynéhány darabra.

 

Melyik kerül ki győztesen? Hol vegyél laptopot?

Az előnyök és a hátrányok részletes taglalása során nyilvánvalóan számodra is világossá vált, hogy leginkább itt is az egyénen múlik, melyik megoldást preferálja. Van, aki számára fontos, hogy kipróbálja a gépet és ezért képes utazni is, míg másnak eszébe sem jutna.

Ugyanakkor léteznek az ún. hibrid megoldások is, akik mind webshoppal, mind hagyományos bolttal rendelkeznek.

Mi úgy látjuk, hogy a jövő mindenféleképpen a digitális megoldásoké. Hiszen az egész világ kezd “berendezkedni” arra az esetre, ha esetleg újra a négy fal közé szorulnánk. Azonban nem kell elkeseredni sem, hiszen a fizikai boltok (notebook és egyéb shopok is), még valószínűleg nagyon sokáig velünk lesznek. 

Így a vásárlók szemszögéből legoptimálisabb helyzet lesz még hosszú évekig; vagyis tudnak dönteni az egyik vagy épp a másik megoldás mellett.

 

Mit kínál a Prémium Csoport?

Mi, előremutató webshopként, hiszünk a transzparenciában, az átláthatóságban. 

Épp ezért, talán nem túlságosan meglepő módon, az elektronikus megoldásokat helyezzük előtérbe.

Fizetési módok

A fizetés természetesen a lehető legbiztonságosabb módon történik.

A fizetésre 3 különböző módot is biztosítunk:

 • Az egyik a bankkártyás fizetés - a már említett Barion-rendszerén keresztül

 • A másik a hagyományos banki átutalás, amelyet te tudsz indítani a számlavezető bankod netbankos felületén keresztül

 • A harmadik pedig a leginkább kedvelt készpénz - ezt akkor tudod megtenni, ha nálunk, személyesen veszed át a laptopot, Kecskeméten a Füzes utca 3-as szám alatt.

Garancia

Amennyiben a laptop meghibásodna, magyar garanciát érvényesíthetsz, melyek esetében részletesen leírtuk a további teendőket.

És hogy ez miért jó?

Mert a szervizelés ideje a lehető legminimálisabbra csökkenthető, így nem kell sok ideig nélkülözni a kedvenc gépedet.

Szállítás

A szállítás tekintetében is igyekszünk gyorsak lenni, így logisztikai partnerünk maximum 3-4 munkanapon belül kiszállítja a laptopot számodra.

Ezenkívül - amit talán legnagyobb értékünknek tartok - a kiemelt ügyfélszolgálatunk, az érthető nyelvezetünk és a temérdek ingyenes információnk. 

Ennél a csoportnál ugyanis megkaphatod azt az élményt, amit egy professzionális szaküzletben kapnál: bármilyen kérdésedre készségesen válaszolnak szakember kollégáim, vagy épp jómagam.

Én úgy tartom, hogy nincsenek rossz kérdések, csak rossz válaszok, ezért a csapatommal együtt igyekszem a legszélesebb körű tájékoztatást nyújtani.

Így tulajdonképpen fogtuk a fizikai boltok egyik legjobb tulajdonságát, és összegyúrtuk a digitális világ előnyeivel.

Ennek kvintesszenciájaként született meg az oldalunk, a premiumlaptop.hu is.

Remélem, téged is mielőbb a Prémium Közösség tagjai között tudhatunk, és a vásárlás egy új élményével leszel gazdagabb, plusz egy olyan üzleti laptoppal, mely maximálisan az igényeidre van szabva.

 

Ui.: Mi a véleményed az olvasottakról? Írd be ide a hozzászólás részbe, lehet, hogy másnak is hasznos lesz!

És köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is!

Segíthetek kiválasztani az új laptopodat?

Köszönöm, lássuk!

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyél te az első!

Hozzászólás írása

Segíthetek kiválasztani az új laptopodat?

Köszönöm, lássuk!

Keresés a blogban

RÉGEBBI BEJEGYZÉSEK


Regisztráció

Már regisztráltál?

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat? Ide kattintva kérhetsz újat.

Elfelejtetted a jelszavadat?

Kérlek, add meg az email címedet, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.

Top