Hívható: 9:00-18:00 minden hétköznap
+36 76 488 879
premium-csoport-logo-small 0
Rólunk
Blog
Kapcsolat
Márkák

Regisztráció
Hívható: 9:00-18:00 minden hétköznap
+36 76 488 879
Nívós
prémium laptopok keyboard_arrow_down
Felsőkategóriás
prémium laptopok keyboard_arrow_down
Fullextrás
prémium laptopok keyboard_arrow_down
Főoldal / Blog / 7 ok, amiért jó választás a felújított laptop

7 ok, amiért jó választás a felújított laptop

Sokan ódzkodnak attól, hogy felújított laptopot vásároljanak. Pedig gondolj csak bele, hogy az életben rengeteg használt dolgot veszünk: biciklit, autót, házat.

7 ok, amiért jó választás a felújított laptop

A félelem egyik oka például egy félreértésből fakad: sokan ugyanis keverik a szezont a fazonnak - ebben az esetben a használt notebookokat a felújított laptopokkal. 

Mivel a használt gépekkel már rengetegen fürödtek be, joggal gondolhatják azt, hogy az összes felújított eszköz egy elektronikai hulladék, aminek inkább egy tömörítőben lenne a helye.

Hogy ez mennyire nincs így, azt te is látni fogod, ha tovább olvasod a cikket!

 

#1 Mert a felújított sokkal jobb, mint a használt

Az első, és talán legfontosabb dolog, hogy tisztázzuk a felújított laptop fogalmát. Sokan tévesen egyenlőségjelet tesznek a felújított, és a használt laptopok közé. Pedig nem is tévedhetnének nagyobbat!

A használt laptopot általában magánszemélyek adják el. Ők nem törődnek azzal (és sokan nem is értenek ahhoz), hogy felújítsák a laptopot, így sok esetben egy elhasznált gép kerül az új tulajdosához (vagyis hozzád). Ez viszont igazi zsákbamacska. Lehet, hogy kívülről jó állapotban van a laptop, viszont a hardver nem biztos.

Saját tapasztalatból mondom, hogy ha sokat játszanak egy laptopon, az idő előtt szabályosan kinyírja a videókártyát. De egy használt készülék esetében ugyanígy nem látsz bele abba, hogy háyn reggeli kávé landolt a billentyűzeten, és mennyire oxidálódott el tőle az alaplap. 

Persze az is lehet, hogy nagyon jól jársz a használt géppel, de nem érdemes kockáztatni; ugyanis egy felújított laptop maximum pár tízezer forinttal kerül csak többe, de tényleg minőséget kapsz.

A felújítást ugyanis, ebben az esetben, valódi szakemberek végzik, speciális eszközökkel, kütyükkel, laboratóriumi körülmények között. (Legálabbis nálunk, a premiumlaptop.hu kapható termékeket biztosan! ;)) 

Ráadásul felújítást sem lehet egy hagyományos, mezei, gyenge teljesítményű laptopon eszközölni. (Ahogyan a mondás is tartja ...ból nem lehet várat építeni.)

Ezt a "renoválást" csakis prémium, üzleti laptopokon lehet elvégezni, amik minőségi alapanyagokból készültek és igazi, strapabíró darabok (például Apple, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo - ezek a darabok nálunk is megtalálhatóak.)

A felújított notebook tehát nem zsákbamacska, hanem egy felelős döntés. És bizony sokkal olcsóbb megoldás, mint új gépet vásárolni.

 

#2 Mert az új laptop árának töredékéért kapod meg

A használt notebookokat általában a bolti ár 30%-áért lehet megvásárolni. De vajon mennyibe kerül egy felújított laptop? 

Az ár ugyan nagyban függ a forgalmazótól és az árrés mértékétől, de általánosságban elmondható, hogy a bolti ár 50%-60%-áért a tiéd lehet. Ez számszerint azt jelenti, hogy ha egy laptopot a boltban 250.000 forintért árulnak, akkor te nagyjából 120-150 ezer forintért vásárolhatod meg.

Magyarul egy alap-közepes szintű laptop áráért, prémium kategóriás, felújított gépet kapsz. Épp ezért szuper választás lehet egyetemisták, középiskolások részére vagy azoknak, akik egyszerűen csak meg szeretnének spórolni több tízezer forintot. 

Ráadásul újabb plusz pont a felújított gépek mellett, hogy ezekre a szervizek garanciát is vállalnak.

 

#3 Mert a felújított laptop garanciával kapható

Nálunk, a Prémium Laptopnál az a hitvallásunk, hogy csakis olyan gépeket adunk el, amiket mi is szívesen használnánk. Ez nem marketing bullshit, bármennyire is annak hangzik, mi komolyan így gondoljuk. 

Ezért is, amikor üzleti stratégiát kellett váltanunk (ennek okairól részletesen a linkelt cikkben olvashatsz), olyan beszállítókat kerestünk, akik ugyanolyan minőségű gépeket tudnak biztosítani, mint amilyeneket előzőleg is forgalmaztunk.

Nem szerettünk volna lemondani a garanciáról sem: kikötés volt, hogy csakis olyan beszállítóval kötünk megállapodást, akik garanciát tudnak biztosítani. 

Szerencsére sikerült megtalálni a megfelelő céget, így 2 év garanciát adunk minden felújított laptophoz. Természetesen ezen túlmenően is vállaljuk a gépek szervizelését, szükség szerint.

 

#4 Mert sok szuper, kifutott terméket csak így tudsz megszerezni

Nem egyszer jártam már úgy, hogy egy-egy tesztet olvastam, és baromira megtetszett egy laptop. Annyira, hogy egyből nyomtam is volna a "Kosárba" gombot, kerül, amibe kerül alapon. Viszont akárhol kerestem, nem találtam meg, mivel kifutott termékként szerepelt. 

Felújítottként viszont rengeteg laptop "visszakerül a rendszerbe", így elérhetőek olyan gépek is, amelyek egyébként már sehol nem beszerezhetőek. Ennek pedig egy másik pozitív hozadéka, hogy igencsak jó hatással van a környezetre. 

 

#5 Mert környezetkímélő megoldás 

2019-ben világviszonylatban is Európában volt a legmagasabb, az egy főre eső e-hulladék mennyisége: 16,2 kg/fő. Összehasonlításképp Amerikában például "csak" 13,3 kg/fő, Ázsiában pedig 5,6 kg/fő volt.

Sajnos az elektronikai hulladék iszonyatos mértékű környezeti károkat okoz, és csak speciálisan lehet kezelni, nem vegyes, kommunális hulladékként. Épp ezért fontos, hogy addig használj egy készüléket, amíg csak lehet - nem feltétlenül kell felülni az "új az mindig jobb" trend hullámokra. 

Szerencsére az emberek egyre tudatosabbak ökológiai szempontból, így az elektronikai hulladék mennyisége évről évre csökken. 

Ebből a szemszögből nem igazán számít, hogy csak spórolás céljából választottad a felújított készüléket, vagy kifejezetten a környezeti hatások miatt, hiszen az eredmény ugyanaz.

 

#6 Mert rengeteg pótalkatrész-utánpótlás elérhető 

Gondolj bele, ha egy termék már kifutott 1-2 éve, akkor milyen bőséges pótalkatrész kínálat áll a rendelkezésre. 

Ráadásul az üzleti notebookok esetében külön figyeltek arra, hogy legyen bőséges pótalkatrész-utánpótlás, hiszen a prémium laptop attól (is) felsőkategóriás, hogy rendkívül gyorsan szervizelhető. Ebbe pedig ugyebár nem fér bele az, hogy adott esetben heteket kelljen várni csak azért, mert nincs elég alkatrész a javításhoz...

Épp ezért a laptopjaink gyorsan szervizelhetőek, bármilyen meghibásodás esetén, hiszen partnerünk mindegyik típushoz rengeteg alkatrésszel rendelkezik, melyek raktárról elérhetőek.

 

#7 Mert még hosszú évekig eltartanak...

A magas minőségű anyaghasználat és a precíz kivitelezés egyben azt is jelenti, hogy a gépek a felújítás után még évekig kifogástalanul működnek. Mivel ezeket a gépeket sok esetben külföldi cégek küldik vissza a gyártónak (hiszen ők általában lízingelik ezeket és mindig új laptopokat használnak), így a "keveset futott" kategóriába tartoznak. Szemben például egy otthoni laptoppal, ami a nap 10-12 órájában is pöröghet.

A felújított laptopjaink viszonylag friss 2-3 éves üzleti szériájú laptopok, amelyet 7-8 éves élettartamra terveztek. Így, normál, rendeltetésszterű használat mellett, még hosszú évekig kiszolgálhatnak.

 

Összegzés

Reméljük sikerült eloszlatni a felújított laptopokkal kapcsolatos kételyeket, és most már ti is más szemüvegen keresztül néztek rájuk. 

Amennyiben úgy érzed, hogy számodra is érdekes lehet egy felújított készülék, nézd meg a laptop kínálatunkat. Ha pedig kérdésed merülne fel a termékekkel kapcsolatban, akkor ne habozz, írj nekünk egy e-mailt - mi pedig készségesen válaszolunk. 

 

Ui.: Mi a véleményed az olvasottakról? Írd be ide a hozzászólás részbe, lehet, hogy másnak is hasznos lesz!

Köszönöm, hogy olvasol és kövess be INSTÁN, mert ott is sok érdekességgel találkozhatsz!

Segíthetek kiválasztani az új laptopodat?

Köszönöm, lássuk!

Még nem érkezett hozzászólás!
Legyél te az első!

Hozzászólás írása

Segíthetek kiválasztani az új laptopodat?

Köszönöm, lássuk!

Keresés a blogban

RÉGEBBI BEJEGYZÉSEK


Regisztráció

Már regisztráltál?

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavadat? Ide kattintva kérhetsz újat.

Elfelejtetted a jelszavadat?

Kérlek, add meg az email címedet, amivel regisztráltál, és elküldjük a további teendőket az új jelszó létrehozásához.

Top